Nogle gange er gamle ting bare bedst.

onsdag den 10. marts 2010

Jeg er ked af at måtte indrømme det Darlings.
Men i min verden er den gamle Alice In Wonderland fra 1999 bare bedre end den nyeste.
Jah jeg ved det, blasfemi!
Men ser i, der er adskillige grunde til at jeg faktisk syntes at den nyeste film ikke rigtig lever op til eventyret om Alice.
Jeg ved ikke hvor mange af jer der har set den gamle fra 1999 af, men den byder bare mere på Alice in Wonderland som et reelt Alice eventyr end den nye.

Okay bevares, den gamle mindede meget om en Hallmark film. Den var ikke så flot, skuespillerne var nogle som er okay kendte, men som ikke just er helt oppe på Hollywood niveau, men der er visse elementer som jeg vil stille op, bare for at se pros og cons ved hver film:

En ting jeg har bemærket er at de to historier starter på hver sin måde, og at ingen fa dem følger den originale start. I den ægte A.I.W sidder Alice med hendes søster på en bæk ved en flod, men hun keder sig fordi hendes søster læser en bog, det er der Alice møder den hvide kanin og følger efter ham. Hun falder ganske vist igennem hullet, men begge film har deres måde at fremstille tingene på.

* Alice In Wonderland (1999)
Alice: er kun 7 ½ år gammel, i bogen og i denne udgave er hun nok ca samme alder, måske faktisk 10 år, og hun er klædt i den gule kjole med mørkt hår, som Alice første gang blev vist i i en farvet udgave.

Starten:
Hvorfor havner hun i Wonderland?:
Faktisk starter den anderledes her, og ikke som i den gamle fortælling. Alice skal synge en sang for hendes forældres venner til en stor fest, men hun ønsker ikke at gøre det fordi hun er bange for at glemme tingene. Hendes tante presser på, og hendes mor giver udtryk for at hun ville blive skuffet, skulle hun da sige nej. Alice stikker af far festen for at undgå at skulle synge, hun får øje på den hvide kanin som hun følger efter ned i et hul, hvor hun falder ned igennem ned til Wonderland. Begge film viser stort set scenen på samme måde, en masse ure, skakbrikker, spillekort, klaver etc. flyver omkring hende.

* Alice In Wonderland (2010)
Alice: Lader ikke til at være den Alice som man måske kender fra historien. Alice er pludselig 19 år, skal til at forloves med en eller anden nedern fyr. Hun lader til at være meget rebelsk og vil sådan set kun det hun vil. Udsensmæssigt lader Tim Burton til at have fulgt Disneys gamle måse at afbilled Alice på. Blå kjole med blondt hår

Starten:
Hvorfor havner hun i Wonderland?:
Alice er 19 år og står til at skulle forloves med en eller anden git, som hun ikke bryder sig om og generelt ikke vil have noget med og gøre. Hun er rebelsk i denne version, og gør tingene på hendes egen måde. Under hele forlovelses festen vælger hun at stikke af, da hun står foran hendes bejler (og alle gæsterne) fordi hun har brug for at tænke over tingene. Hun følger efter den hvide Kanin som lader til at kende Alice, og viser at hun bør følge efter ham. Hun følger ham ned i et hul og falder som bekendt ned og møder alle de samme ting som i bogen.
------------------------------------------------------------------------------------------------

* Alice In Wonderland (1999)
Korridoren (det runde rum)

Alice befinder sig i rummet og prøver alle døre der er der, men de er alle låste. Hun undre sig over hvordan hun dog skal komme igennem dem alle, og opdager der ligger en nøgle på bordet, hun prøver den i alle dørene, men formoder ikke at låse nogle af dem op, indtil hun finder den lille dør som er gemt bag gardinet. Hun formoder at åbner døren med den lille guldnøgle og ser lige ind i Dronningens have, som er utrolig smuk. Men hun er for stor til at komme igennem, og døren lukkes bag hende. Hun kikker sig tilbage om hvad hun nu bør gøre. Hun får øje på den lille flaske på bordet hvor der står "drink Me" på, ligger nøglen på bordet, og drikker af flasken. Hun krymper helt ned og bliver lille, men har glemt nøglen på bordet... Hun ved ikke hvad hun bør gøre nu, men kommer til at sætte sig på en æske med småkager, hvor der står "Eat Me"
Hun spiser den, men vokser så meget at hun kommer til at sidde fast i rummet, og kan ikke komme nogle vegne. den hvide kanin kommer ind og ser Alice der græder. Den hvide kanin taber sine hvide handsker og vifte da han ser hende, og stikker af da hendes tåre er ved at oversvømme rummet. Hun formoder af en eller anden grund at få kanines handsker og vifte i hånden, som gør at hun krymper ned, og svømmer gennem hendes egne tåre ud til en kanal, hvor hun følger efter en mus. Men musen er mere opsat på at fortælle Alice om hans kedelige forelæsninger (I bogen snakker han om Alices kat, Dinah)


Alice In Wonderland (2010)
Korridoren (det runde rum)

Det hele forgår stort set på samme måde som det gør med den anden, den eneste forske er at hun formoder at komme gennem, døren og ind til Wonderland. Hun oplever over hovedet slet ikke Mr. Mouse eller den hvide kanin, eller det at hun sidder og græder fordi hun sidder fast i rummet. Den følger ikke historien særlig præcist her.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay sorry dette her bliver et utroligt langt indlæg at skulle skrive, hvis jeg skal påpege hver lille element i begge film. Men all in all så følger Alice In Wonderland fra 1999 bare bogen bedre, hvorimod den nye giver udtryk for at Alice HAR været i Wonderland før, men der var hun bare en lille pige. Bogen beskriver at Alice ankommer til Wonderland for første gang som barn, og generelt syntes jeg bare at den fra 1999 er bedre historie mæssigt, ikke hvad angår effekter og musik. En ting som den fra 1999 mangler er dog kampen mellem den hvide og den røde dronning, og Alices endelige kamp mod Jabberwocky'en... I filmen fra 1999 formoder de blandt andet at sørge for at nævne adskillige figurer som er en del af historien, så som Bill the Lizard (som dog er en irlænder her i filmen) Alice kat Dina, Griffin of the Mock Turtle. Men derimod søger 2010 udgave for at stille den brave kamp op mellem Alice og The Jabberwock. The Mad Hatter citere endda det gamle digt der blev skrevet om The Jabberwocky! Så jah begge film mangler faktisk lidt fra historien, men den fra 2010 er dog klart den der mangler mest.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
FAIL= Betyder dårlig skuespiller eller dårlig i rollen (min mening)
WIN= god skuespiller eller god i rollen (min mening)
* = eksistere ikke i filmen.

Cast 1999:

Alice: Tina Majorino (Enola fra Waterworld, Deb fra Napoleon Dynamite) WIN!

Cheshire Cat: Whoppi Goldberg FAIL!

Red Queen: Miranda Richardson (Rita Skeeter fra H.P, Madame Giry fra P.O.T.O) WIN!

White Rabbit: Richard Coombs FAIL!

Mad Hatter: Martin Short (Frik fra Merlin, B.E.N fra Treasure Island) WIN!

March hare: Har to skuespillere. WIN!

Tweedledee: Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid) FAIL!

Tweedledum: George Wendt (Norm fra Cheers, været med i mange shows) FAIL!

Caterpillar: Ben Kingsley (Kegan fra BloodRayne) FAIL!

Walrus: Peter Ustinov (ukendt skuespiller for mig) FAIL!

White Knight: Christopher Lloyd (Doc fra Back to the Future, Uncle Fester) WIN!

Mock Turtle: Gene Wilder (Spilleder den gale Willy Wonka fra 1971) WIN!

Mr. Mouse: Ken Dodd (ukendt skuespiller) WIN!

The Knave of hearts: Jason Flemyng (Ukendt skuespiller) FAIL!

King of Hearts: Simon Russell Beale (Ukendt) WIN!

Gryphon: To skuespillere (Ukendt) WIN! kun på grund af stemmen ;D

The Dormouse: To skuespillere (ukendt) FAIL!

The Duchess: Elisabeth Spriggs (ukendt) WIN!

Pat the Gardner: Jason Byrne (ukendt) WIN! man må elske den irske accent 8D

Bill the Gardner: Paddy Joyce (ukendt) WIN! fordi han er herlig XD

Mother: Janine Eser (ukendt) FAIL!

-------------------------------------------------------------------------------------------------
FAIL= Betyder dårlig skuespiller eller dårlig i rollen (min mening)
WIN= god skuespiller eller god i rollen (min mening)
* = eksistere ikke i filmen.

Cast 2010:


Alice: Mia Wasikowska (Ukendt, indtil nu) FAIL! for gammel, for grim.

Cheshire Cat: Stephen Fry (Deitrich fra V for Vendetta) WIN! WIN! WIN!!!

Red Queen: Helena Bonham Carter (adskillige kendte roller) WIN!!!!!

White Rabbit: Michael Sheen (Tony Blair in The Queen) A little fail!

Mad Hatter: Johnny Depp (MANGE FIIIILM) må sige fail!

March hare: Poul Whitehouse (ukendt) WIN! I laughed SO hard XD

Tweedledee & Tweedledum: Mat Lucas (ukendt) WIN!

Caterpillar: Alan Rickman (Snape fra Harry Potter, Sheriff fra Robin Hood) WIN!!!!

Walrus: *

White Knight: *

Mock Turtle: *

Mr. Mouse: *

The Knave of hearts: Crispin Glover (Howdy fra Twister) WIN!

King of Hearts: *

Gryphon: *

The Dormouse: Barbara Windsor (Ukendt) WIN!

The Duchess: *

Pat the Gardner: *

Bill the Gardner: *

Mother: Lindsay Duncan (Ukendt) FAIL!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Wow sikke et indlæg. Men det er helt op til jer hvordan i ser det hele. Jeg syntes at hvad angår skuespillere og effekter så er 2010 udgave bedst, men hvad angår historien er det 1999 udgave.
Beklager det store fire rum hvor der ikke står noget, der gik noget galt med mit indlæg.
Men Darlings, hvilke nye film glæder i jer til at se?

1 kommentarer:

Bente Højen sagde ...

Damn godt skrevet! Men Alice skal nu stadig have et forsøg fra min side af. Under alle omstændigheder bare fordi Alan Rickman er med <3